Aktuelt

Kære patienter.

Daglig telefontid kl 8-12:30 alle hverdage.

royalty free kursusKursus: Både sygeplejersker og læger tager løbende kurser. Af og til falder kurserne på samme dag, og klinikken vil da køre på et lavere blus. På de dage vil vi kun kunne tilbyde tider til akut sygdom.
I 2018/2019 vil der være 6 hele dage hvor alle 3 faste læger vil være på kursus sammen. Vores faste senior vikar Palle Sederberg vil de dage passe lægeklinikken sammen med sygeplejerskerne, foruden at vi henviser til Læge Helle Bøgestrøm og Læge Mogens Nørgaard. Mere info når tiden nærmer sig.

 Influenza vaccination 2017/18.

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til særlige risikogrupper, fx  personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme samt svært overvægtige personer og gravide i 2. og 3. trimester.

Influenzavaccinen gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter – typisk i oktober. Er du først blevet syg, er det for sent at vaccinere.

Hvis du vil undgå at blive smittet – og undgå at smitte andre – skal du:

  • Undgå tæt kontakt med personer, som du ved er syge.
  • Blive hjemme fra arbejde, skole eller lignende, hvis du er syg.
  • Undgå at hoste og nyse i din håndflade. Brug i stedet et engangslommetørklæde eller til nød ærmet.
  • Hyppigt vaske dine hænder med vand og sæbe – især efter at du har hostet, nyst eller pudset næse. Håndsprit (70 % – 85 %) kan også bruges og bør foretrækkes, hvis det er tilgængeligt.
  • Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund uden forudgående håndvask. Så nedsætter du risikoen for at blive smittet, selvom du skulle have fået smitte på hænderne.
  • Sørge for at holde fælles ting og overflader rene ved almindelig rengøring.

 

Lægerne Bruun, Elmquist & Weirsøe er nu officielt tilknyttet Plejehjemmet Montebello i Helsingør. Hver onsdag formiddag er en af lægerne at træffe på Plejehjemmet. Vi er virkelig glade for at have fået denne vigtige opgave.

—O—

diabeteprojektVi er med i et større Diabetesprojekt – Discover Studiet. Enkelte af vores type 2 diabetes patienter vil få tilbud om, at besvare spørgeskemaer og lade deres laboratoriedata indgå i Discoverstudiet. Discoverstudiet skal afdække kvaliteten af den medicinske behandling ved mere fremskreden type 2 diabetes.  De involverede vil blive grundigt informerede og skal underskrive samtykke til, at deres oplysninger og laboratoriefund i anonymiseret form, må indgå i studiet. Der er altså IKKE tale om forsøg med anden medicin, end den de i forvejen bruger / får tilbudt.

—O—

logiq9

Ultralyd er nu et diagnostisk redskab som vi benytter os af i det daglige. Vi har anskaffet os 2 virkelig gode apparater:  Logiq S9 expert fra GE og Flex Focus 500 fra BK Medical.

Både Jesper Elmquist og Charlotte Weirsøe har været på en del kurser i UL-scanning og er i 2016 startet på et 1 års varende diplom kursus i UL på Skejby Hospital i Århus. Det Europæiske Certificat vi håber at opnå i 2017 er et led i kompetanceudviklingen for Ultralyd i Almen Praksis. Vi er absolut ikke ultralydslæger som du møder dem på hospitalet, men bruger UL understøttende til at komme en diagnose nærmere, lige præcis på samme både som vi bruger stetoskopet eller hjertediagrammet. Den måde at bruge UL på, kaldes “Point of Care”. Samtidig kan vi lægge ultralydsvejledte blokader de steder hvor vi før mærkede os frem. Vi er super glade for det. Læge Martin Bruun er i efteråret 2017 startet Diplomuddannelse i Idrætsmedicin, han er primært på kursus om torsdagen. Martin bruger ultralyd i sin hverdag.

HPV – Vaccinen til de unge piger der beskytter mod livmoderhalskræft, er nu næsten frikendt, for at give øget risiko for de to alvorlige syndromer -POTS og CRPS. Læs mere her: KLIK

 

smiling-kids-facesÆndringer i Børnevaccinationsprogrammet:  Læs mere om Det Danske Vaccinationsprogram her: Link

HPV vaccination – nu KUN 2 vaccinationer med 6 måneders mellemrum. Tidligere var det i alt 3 vaccinationer.

Udvidelse af tilbuddet om HPV vaccination af piger. Hidtil har tilbuddet været gældende piger indtil 12-15 år, nu er aldersgrænsen op til 18 år.  HPV vaccinationer kan med fordel gives fra det 9. år

 

royalty free travelsuitcaseFerie og fridage:  læge

Læge Charlotte Weirsøe indehaver af klinikken. Har fri/administrationsdag om mandagen.

Læge Jesper Elmquist indehaver af klinikken. Har fri/administrationsdag onsdag.

Læge Martin Bruun indehaver af klinikken. Holder fri/administrationsdag torsdag.

Læge Palle Sederberg  er ansat læge i klinikken. Har fast 3 dage om ugen i klinikken.

Sygeplejerske Mathilde Zahle har rullende skema.

Sygeplejerske Helene Rasmussen  har rullende skema.

Sygeplejerske Line Woldsted Andersen har rullende skema. Håber alle tager godt imod lægeklinikkens nye sygeplejerske Line. Vi ved at Line er super dygtig og glæder os til at få hende ind i vores Team. Læs mere her

Sygeplejerske Louise Kofoed Stender er kun at træffe i lægeklinikken på enkelte dage.