Aktuelt

Vi hedder nu Familielægerne Helsingør.

Daglig telefontid kl 8-12:30 alle hverdage, dog med to små pauser 8:50-9:00 samt 10:00-10.15. Det er muligt at tale med lægen mellem kl 8-8:50.

HUSK DIT SYGESIKRINGSKORT!

Når du har tid til konsultation i klinikken er det vigtig at du medbringer og registrerer dit sygesikringskort. Det er din adgang til sygesikringen. Du kan ved gentagne forglemmelse afvises til planlagt konsultation. Såfremt dit sygesikringskort er bortkommet kan et nyt rekvireres hos Borgerservice.

Kursus: Både sygeplejersker og læger tager løbende kurser. Af og til falder kurserne på samme dag, og klinikken vil da køre på et lavere blus. På de dage vil vi kun kunne tilbyde tider til akut sygdom.

Nye Computere:

D. 28 + 29/10-19 får vi nye computere i klinikken. Der kan derfor opstå ventetider. Håber I bærer over med os disse 2 dage.

Influenza vaccination 2019: 

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til særlige risikogrupper, fx  personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme samt svært overvægtige personer og gravide i 2. og 3. trimester.

Influenzavaccinen gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter. Er du først blevet syg, er det for sent at vaccinere.

Klinikken holder åbent hus for influenzavaccination. Tidsbestilling er ikke nødvendig på disse dage.

  • fredag den 1/11-19 kl 10:30 – 13:00
  • onsdag den 13/11 kl 10:30 – 12:00

Hvis du vil undgå at blive smittet med influenza – og undgå at smitte andre – skal du:

  • Undgå tæt kontakt med personer, som du ved er syge.
  • Blive hjemme fra arbejde, skole eller lignende, hvis du er syg.
  • Undgå at hoste og nyse i din håndflade. Brug i stedet et engangslommetørklæde eller til nød ærmet.
  • Hyppigt vaske dine hænder med vand og sæbe – især efter at du har hostet, nyst eller pudset næse. Håndsprit (70 % – 85 %) kan også bruges og bør foretrækkes, hvis det er tilgængeligt.
  • Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund uden forudgående håndvask. Så nedsætter du risikoen for at blive smittet, selvom du skulle have fået smitte på hænderne.
  • Sørge for at holde fælles ting og overflader rene ved almindelig rengøring.

 

Midlertidigt tilbud om kighostevaccination til gravide pr. 1. november 2019

SSI vurderer at der er en kighosteepidemi i gang. Derfor indføres en midlertidig kighostevaccination til gravide i 3. trimester for at beskytte nyfødte børn indtil deres vaccination ved 3 måneders alderen. Tilbudet gælder frem til 31. januar 2020. Vi tilbyder kighostevaccinationen gratis i forbindelse med 3. lægeundersøgelse (ca 32. uge). Gravide som allerede har været til 3. lægeundersøgelse den 1. november, har tilbud om at få den ved en selvstændig konsultation frem til senest 1 uge før forventet fødsel. Der gives kun en vaccination.

 

Plejehjem 

Familielægerne Helsingør er tilknyttet Plejehjemmet Montebello i Helsingør. Hver onsdag formiddag er en af lægerne at træffe på Plejehjemmet. Vi er virkelig glade for at have fået denne vigtige opgave.

logiq9Ultralyd er nu et diagnostisk redskab som vi benytter os af i det daglige. Vi har anskaffet os 2 virkelig gode apparater:  Logiq S9 expert fra GE og Flex Focus 500 fra BK Medical.

Jesper Elmquist har været på en del kurser i UL-scanning, og var i 2016 på et 1 års varende diplom kursus i UL på Skejby Hospital i Århus. Vi er absolut ikke ultralydslæger som du møder dem på hospitalet, men bruger UL understøttende til at komme en diagnose nærmere, lige præcis på samme både som vi bruger stetoskopet eller hjertediagrammet. Den måde at bruge UL på, kaldes “Point of Care”. Samtidig kan vi lægge ultralydsvejledte blokader de steder hvor vi før mærkede os frem. Vi er super glade for det.  Martin bruger også ultralyd af og til i sin hverdag.

 

smiling-kids-faces

 

 

 

 

 

Ændringer i Børnevaccinationsprogrammet:  Læs mere om Det Danske Vaccinationsprogram her: Link

Gardasil 9 – Vaccinen der hidtil kun har været givet til piger fra 12 års alderen, er nu frigivet til drenge ligeså.  Den beskytter mod celleforandringer, livmoderhalskræft, halskræft, kondylomer og analcancer. Gardasil 9 vaccinationen gives som en serie af 2 vacciner, såfremt den unge er under 15 år ved 1. vaccination. Der skal gives 3 vacciner såfremt den unge er over 15 år når vaccinationsserien starter. Vaccinationen med Gardasil 9 gælder fra den unge er 12-18 år. Vi anbefaler man får den 1. vaccine i alderen 12 år.

Udvidelse af tilbuddet om Gardasil 9 vaccination til drenge betyder, at såfremt drengen er fyldt 12 år pr 1/7-19 er han berettiget til at få Gardasil 9 på samme måde som pigerne.

royalty free travelsuitcaseFerie og fridage:  læge

Læger:

Læge Jesper Elmquist indehaver af klinikken. Har administrationsdag om tirsdagen.

Læge Martin Bruun indehaver af klinikken. Har administrationsdag om onsdagen.

Læge Louise Fogtman Møller indehaver af klinikken. Har administrationsdag om torsdagen.

Læge Palle Sederberg  er lægevikar i klinikken. Har fast 3 dage om ugen. Ved kurser mv. muligvis lidt ekstra.

Læge Lotte Wessel Boisen er lægevikar i klinikken. Hun arbejder et par dage om ugen afhængig af behov.

Sygeplejersker:

Sygeplejerske Line Woldsted Andersen har fri skiftevis onsdag og fredag.

Sygeplejerske Ida Fahlmann Hansen har fri skiftevis onsdag og fredag.

Sygeplejerske Mathilde Zahle har fri hver anden torsdag og fredag.

Sygeplejerske Berit Søndergaard har fri hver tirsdag og hver anden torsdag og fredag.