Aktuelt

Kære patienter.

Daglig telefontid kl 8-12:30 alle hverdage. Lægerne tager telefonen mellem kl 08-09.

summerskyVi har valgt at skifte navn til Familielægerne i Helsingør og I vil modtage et nyt sygesikringskort.

Læge Charlotte Weirsøe flytter med sin familie til Jylland, ønsket om økologisk hobby landbrug og mere plads har været der længe, men det har været svært for Charlotte at skulle sige farvel til os i lægeklinikken, gode kolleger i Sundhedshuset og patienter.  Sammen med Charlotte har vi heldigvis fundet en sød og dynamisk arvtager; Læge Louise Fogtman Møller, der er begyndt i klinikken d. 1/9 som vikar.

 

royalty free kursusKursus: Både sygeplejersker og læger tager løbende kurser. Af og til falder kurserne på samme dag, og klinikken vil da køre på et lavere blus. På de dage vil vi kun kunne tilbyde tider til akut sygdom.
I 2018/2019 vil der være 6 hele dage hvor alle 3 faste læger vil være på kursus sammen. Vores faste senior vikar Palle Sederberg vil de dage passe lægeklinikken sammen med sygeplejerskerne, foruden at vi henviser til Læge Helle Bøgestrøm. Mere info når tiden nærmer sig.

NYT: Vi er gået væk fra ”Tid Samme Dag” koncepten. Det har været svært, at imødekomme alle hver dag. Det betyder, at du nu kan bestille tid hos lægerne og sygeplejerskerne over selvbetjeningsfunktionen op til 3 uger frem.  Ved akutte problemstillinger gælder det fortsat, at du

kan ringe på telefonen. Der er telefontid indtil  kl. 12:30.voksen og barne hånd


Influenza vaccination 2018: 

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til særlige risikogrupper, fx  personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme samt svært overvægtige personer og gravide i 2. og 3. trimester.

Influenzavaccinen gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter – typisk i oktober. Er du først blevet syg, er det for sent at vaccinere.

Hvis du vil undgå at blive smittet med influenza – og undgå at smitte andre – skal du:

  • Undgå tæt kontakt med personer, som du ved er syge.
  • Blive hjemme fra arbejde, skole eller lignende, hvis du er syg.
  • Undgå at hoste og nyse i din håndflade. Brug i stedet et engangslommetørklæde eller til nød ærmet.
  • Hyppigt vaske dine hænder med vand og sæbe – især efter at du har hostet, nyst eller pudset næse. Håndsprit (70 % – 85 %) kan også bruges og bør foretrækkes, hvis det er tilgængeligt.
  • Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund uden forudgående håndvask. Så nedsætter du risikoen for at blive smittet, selvom du skulle have fået smitte på hænderne.
  • Sørge for at holde fælles ting og overflader rene ved almindelig rengøring.

 

Familielægerne i Helsingør,  er nu officielt tilknyttet Plejehjemmet Montebello i Helsingør. Hver onsdag formiddag er en af lægerne at træffe på Plejehjemmet. Vi er virkelig glade for at have fået denne vigtige opgave.

—O—

logiq9

Ultralyd er nu et diagnostisk redskab som vi benytter os af i det daglige. Vi har anskaffet os 2 virkelig gode apparater:  Logiq S9 expert fra GE og Flex Focus 500 fra BK Medical.

Jesper Elmquist har været på en del kurser i UL-scanning og er i 2016 startet på et 1 års varende diplom kursus i UL på Skejby Hospital i Århus. Det Europæiske Certificat vi håber at opnå i 2017 er et led i kompetanceudviklingen for Ultralyd i Almen Praksis. Vi er absolut ikke ultralydslæger som du møder dem på hospitalet, men bruger UL understøttende til at komme en diagnose nærmere, lige præcis på samme både som vi bruger stetoskopet eller hjertediagrammet. Den måde at bruge UL på, kaldes “Point of Care”. Samtidig kan vi lægge ultralydsvejledte blokader de steder hvor vi før mærkede os frem. Vi er super glade for det. Læge Martin Bruun er i efteråret 2017 startet Diplomuddannelse i Idrætsmedicin, han er primært på kursus om torsdagen. Martin bruger ultralyd i sin hverdag.

HPV – Vaccinen til de unge piger der beskytter mod livmoderhalskræft, er nu næsten frikendt, for at give øget risiko for de to alvorlige syndromer -POTS og CRPS. Læs mere her: KLIK

 

smiling-kids-facesÆndringer i Børnevaccinationsprogrammet:  Læs mere om Det Danske Vaccinationsprogram her: Link

HPV vaccination – nu KUN 2 vaccinationer med 6 måneders mellemrum. Tidligere var det i alt 3 vaccinationer.

Udvidelse af tilbuddet om HPV vaccination af piger. Hidtil har tilbuddet været gældende piger indtil 12-15 år, nu er aldersgrænsen op til 18 år.  HPV vaccinationer kan med fordel gives fra det 9. år

 

royalty free travelsuitcaseFerie og fridage:  læge

 

Læge Jesper Elmquist indehaver af klinikken. Er i klinikken alle dagene, men med administrationsdag om tirsdagen.

Læge Martin Bruun indehaver af klinikken. Er i klinikken alle dagene, men med administrationsdag om torsdagen.

Læge Louise Fogtman Møller ansat som vikar d. 1/9-2018

Læge Palle Sederberg  er ansat læge i klinikken. Har fast 3 dage om ugen i klinikken.

Læge Lotte Wessel Boisen er vikar i klinikken et par dage om ugen afhængig af behov. Er ansat pr 1/1-19

Sygeplejerske Maj Moth har fri hver tirsdag.

Sygeplejerske Line Woldsted Andersen har rullende skema.

Sygeplejerske Ida Fahlmann Hansen har rullende skema.

Sygeplejerske Mathilde Zahle har rullende skema