Aktuelt

Velkommen til Familielægerne Helsingør.

Daglig telefontid kl 8-12:30 alle hverdage, dog med to små pauser 8:50-9:00 samt 10:00-10.15. Det er muligt at tale med lægen mellem kl 8-8:50.

HUSK DIT SYGESIKRINGSKORT!

Når du har tid til konsultation i klinikken er det vigtigt, at du medbringer og registrerer dit sygesikringskort. Det er din adgang til sygesikringen. Du kan ved gentagne forglemmelse afvises til planlagt konsultation. Såfremt dit sygesikringskort er bortkommet kan et nyt rekvireres hos Borgerservice.

Nyt vedr. vanedannende medicin

Jævnfør Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer vedr. vanedannende medicin vil recepter på afhængighedsskabende medicin ske ved personligt fremmøde. Det kan ikke længere fornyes rutinemæssigt over telefon eller ved e-konsultation. Bestil derfor tid til en konsultation i god tid, da vi kan have op til 2-3 ugers ventetid. Ved vanedannende medicin forstås stærk smertestillende, beroligende og sovemedicin.

Gratis Pneumokok vaccination

I første fase forventes det, at tilbuddet vil omfatte beboere på plejehjem, ældre, der er fyldt 65 år med kronisk sygdom, fx kronisk lungesygdom, samt personer under 65 år med særlig høj risiko for alvorlig pneumokoksygdom, fx ved manglende milt.

Til efteråret forventes det, at alle der er fyldt 65 år, samt personer under 65 år med sygdomme som udgør en øget risiko ved pneumokoksygdom, også bliver tilbudt pneumokokvaccination. Det forventes, at vaccinationsindsatsen bliver tilrettelagt samtidig med vaccination mod sæsoninfluenza.Vi har netop fået vacciner hjem, så ring og bestil tid til denne, såfremt du er omfattet af regler gældende for 1. fase.

OBS!

Covid-19 udbrud i Danmark

Set i lyset af den seneste udvikling i Pandemien er det fra central side anbefalet, at vi, for at begrænse smittespredningen mest muligt, kun ser patienter med akutte problemstillinger som ikke kan udsættes.

Vi vil herfor i stor stil ringe rundt og tilbyde nye tider ude i fremtiden, eller forsøge at håndtere tingene pr. telefon.

Mange planlagte kontroller vil også blive aflyst eller udsat.

Patienter mistænkt for Coronavirus skal fortsat ikke møde op i klinikken, men ringe og visiteres til rette sted.

Generelt kan siges, at det anbefales at patienter med symptomer fra luftvejene (mund, hals, næse, bronkier og lunger) skal se tingene an i eget hjem. De vil som udgangspunkt IKKE blive tilbudt tid til vurdering som ellers. Dette også for at mindske smittespredningen. Patienter med sværere symptomer vil blive tilbudt relevant udredning, og ved mistanke om Corona vil de blive tilbudt ambulant udredning på hospitalet eller egentlig indlæggelse.

Vi opfordrer kraftigt til at man bruger håndsprit ved ankomst i klinikken. Pga Corona udbruddet er det for tiden ikke muligt at bestille tider over e-portalen. Kontakt istedet klinikken telefonisk for tid.

Influenza Vaccination 2019 (vaccination er slut nu)

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til særlige risikogrupper, personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme samt svært overvægtige personer og gravide i 2. og 3. trimester.

Influenzavaccinen gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter. Er du først blevet syg, er det for sent at vaccinere. Hvis du vil undgå at blive smittet med influenza – og undgå at smitte andre – skal du:

  • Undgå tæt kontakt med personer, som du ved er syge.
  • Blive hjemme fra arbejde, skole eller lignende, hvis du er syg.
  • Undgå at hoste og nyse i din håndflade. Brug i stedet et engangslommetørklæde eller til nød ærmet.
  • Hyppigt vaske dine hænder med vand og sæbe – især efter at du har hostet, nyst eller pudset næse. Håndsprit (70 % – 85 %) kan også bruges og bør foretrækkes, hvis det er tilgængeligt.
  • Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund uden forudgående håndvask. Så nedsætter du risikoen for at blive smittet, selvom du skulle have fået smitte på hænderne.
  • Sørge for at holde fælles ting og overflader rene ved almindelig rengøring.

Midlertidigt tilbud om kighostevaccination til gravide pr. 1. november 2019

SSI vurderer at der er en kighosteepidemi i gang. Derfor indføres en midlertidig kighostevaccination til gravide i 3. trimester for at beskytte nyfødte børn indtil deres vaccination ved 3 måneders alderen. Tilbudet gælder resten af 2020. Vi tilbyder kighostevaccinationen gratis i forbindelse med 3. lægeundersøgelse (ca 32. uge). Gravide som allerede har været til 3. lægeundersøgelse den 1. november, har tilbud om at få den ved en selvstændig konsultation frem til senest 1 uge før forventet fødsel. Der gives kun en vaccination.

Ændringer i Børnevaccinationsprogrammet:  Læs mere om Det Danske Vaccinationsprogram her: Link

Gardasil 9 – Vaccinen der hidtil kun har været givet til piger fra 12-18 års alderen, er nu frigivet til drenge ligeså i et begrænset omfang.  Den beskytter mod celleforandringer, livmoderhalskræft, halskræft, kondylomer og anal cancer. Gardasil 9 vaccinationen gives som en serie af 2 eller 3 vacciner alt efter alder ved vaccinationsstart.

Udvidelse af tilbuddet om Gardasil 9 vaccination til drenge betyder, at såfremt drengen er fyldt 12 år pr 1/7-19 er han berettiget til at få Gardasil 9 på samme vilkår som pigerne.

HPV catch-up vaccinations program til drenge født i 2006 og frem til 30. juni 2007, og til unge mænd i alderen 18-25 år, der er tiltrukket af mænd.

Tilbuddene om gratis HPV-vaccination mod anal cancer er midlertidige. De træder i kraft 1. februar 2020 og slutter 31. december 2021. Drengene skal vaccineres med 2 eller 3 vacciner afhængig af alder.

 

smiling-kids-faces

 

 

 

 

 

Plejehjem 

Familielægerne Helsingør er tilknyttet Plejehjemmet Montebello i Helsingør. Hver onsdag formiddag er en af lægerne at træffe på Plejehjemmet. Vi er virkelig glade for at have fået denne vigtige opgave.

logiq9Ultralyd er nu et diagnostisk redskab som vi benytter os af i det daglige. Vi har anskaffet os 2 virkelig gode apparater:  Logiq S9 expert fra GE og Flex Focus 500 fra BK Medical.

Jesper Elmquist har været på en del kurser i UL-scanning, og var i 2016 på et 1 års varende diplom kursus i UL på Skejby Hospital i Århus. Vi er absolut ikke ultralydslæger som du møder dem på hospitalet, men bruger UL understøttende til at komme en diagnose nærmere, lige præcis på samme både som vi bruger stetoskopet eller hjertediagrammet. Den måde at bruge UL på, kaldes “Point of Care”. Samtidig kan vi lægge ultralydsvejledte blokader de steder hvor vi før mærkede os frem. Vi er super glade for det.  Martin bruger også ultralyd af og til i sin hverdag.

royalty free travelsuitcaseFerie og fridage:  læLæger:

Læge Jesper Elmquist indehaver af klinikken. Administrationsdag: tirsdag

Læge Martin Bruun indehaver af klinikken. Administrationsdag: onsdag

Læge Louise Fogtman Møller indehaver af klinikken. Administrationsdag: torsdag

Læge Palle Sederberg  er lægevikar i klinikken. Har fast 3 dage om ugen.

Læge Lotte Wessel Boisen er lægevikar i klinikken. Hun arbejder et par dage om ugen afhængig af behov.

Spl. Line Woldsted Andersen fri: skiftevis onsdag og fredag.

Spl. Ida Fahlmann Hansen fri: skiftevis onsdag og fredag.

Spl. Mathilde Zahle fri: hver anden torsdag og fredag.

Spl. Berit Søndergaard fri: hver tirsdag og hver anden torsdag og fredag.

Kursus: Både sygeplejersker og læger tager løbende kurser. Af og til falder kurserne på samme dag, og klinikken vil da køre på et lavere blus. På de dage vil vi kun kunne tilbyde tider til akut sygdom.