Patient vejledninger

Patientvejledninger og skemaer der kan udskrives hjemme, til  brug efter aftale. 

hjemmeblodtryk skema – Udskriv vejledning og standardiseret skema, til brug ved hjemmeblodtryksmåling.

Blodsukkerskema – Skemaet er 5 punktsprofil – dvs blodsukkermålinger fastende og før og efter måltider samt ved sovetid. Gerne i 3 dage. Denne udbyggede form for måling, giver os oplysninger om du er godt reguleret når du bruger Insulin.

Skema til blodsukkermåling – DSAM blodsukkerdøgnprofil – en 7 punktsprofil. Kun i forbindelse med opstart af insulin.

Væskevandladningsskema – som vi bruger ved udredning for inkontinens eller andre vandladningsgener. Udskrives og udfyldes.

DAN-PSS-skema - til print og udfyldelse i forbindelse med udredning for prostatagener.

Bækkenbundsøvelser – Klik og print. Fysioterapeut Birthe Bondes gode øvelser til at styrke bækkenbunden –

Patientinfo – PRIK test- før du skal til PRIK-test hos os, er det en god ide lige at kikke disse anbefalinger igennem

– før Spirometri

patientvejledning i spacerbehandling inkl forebyggende ved astmatisk bronkitis – Udskriv dette skema til børn der er i spacer-behandling for astmatisk bronkitis, skal udfyldes sammen med lægen eller sygeplejersken. Når du printer de 2 sider, kan der med fordel udskrives på begge sider af samme papir, hvor printeren vender papiret på den korte side.

patient Vejledning i Peakflowmåling- Udskriv skema til Peak-flow meter samt vejledning – når du printer de 2 sider, kan der med fordel udskrives på begge sider af samme papir, hvor printeren vender papiret på den korte side.

patientfolder – selvbehandlingsplan ved akut forværring af KOL – Hvis du har KOL er det en god ide med selvbehandlingsplan i de perioder hvor der er en forværring. HUSK at tale med lægen eller sygeplejersken.

Nedenstående LINKS er i sin vordende fase. Ved klik på det blå LINK vil du kunne se en video af den inhalationsmedicin du bruger. Endnu ligger kun få instruktionsvideoer, men planen er at få videoer af de inhalationsmediciner som vi anbefaler i klinikken. Du kan hjemme øve dig i ro og mag. Vi har desværre erfaring for, at brugen af inhalationsmedicin kan være forbundet med fejlbetjening af devicet. Vores sygeplejerske vil fortsat introducere dig til din inhalationsmedicin, men nu har du også mulighed for tjekke teknikken der hjemme.

Inhalationspray med Aerochamper – Klik på linket, hvis du skal i gang med at give dit barn inhalationsmedicin for første gang.

Flutiform - klik på linket, hvis du bruger Flutiform inhal spray

Breezhaler- Klik på linket, hvis du bruger Onbrez, Seebri, Ultibro komb. eller Hirobriz

Respimat klargøring – Klik på linket, hvis du er i tvivl om hvordan du klargør Spiriva, Striverdi eller Spiotto.

Respimat brug -  Klik på linket, hvis du bruger Spiriva, Striverdi eller Spiotto.

Turbohaler – Klik på linket Hvis du bruger Bricanyl, Symbicort eller Oxis og er nybegynder. God instruktionsfilm

Easyhaler - Klik på Easyhaler, hvis du bruger inhalationsmedicin: Giona, Formo, Buventol, Bufomix komb eller Beclomet

– injektionsteknikker (blodsukker målinger, Insulin injektion)

Nedenstående LINKS er til 2 små graviditetsbøger, som vi tidligere kunne uddele gratis. Desværre bliver de ikke trykt mere og bedre end ingenting, kan du nu selv enten downloade dem til print eller bruge linket direkte til at læse på. De er produceret af Firmaet Libero.

Gravid for første gang – For dig der er gravid for første gang – rigtig god lille bog der tidligere blev udgivet af Libero, men nu kun findes som download – print den her

Gravid Igen – For dig der har prøvet graviditet før – rigtig god lille bog der tidligere blev udgivet af Libero, men nu kun findes som download – print den her